Coronamaatregelen vanaf 14 oktober 2020

Onderstaande actuele selectie van de RVO-site heeft betrekking op de keramiekcursus:

  • Alle gangbare regels zoals handen wassen, afstand houden, niezen in de elleboog, gebruiken van papieren zakdoekjes en papieren handdoeken.

  • Kinderen en volwassen (professionals en amateurkunstbeoefenaars) mogen kunst beoefenen, repeteren en optreden. Hier gelden dan dezelfde regels als voor andere activiteiten ‘binnen’ of ‘buiten’. Dus maximaal 30 personen per ruimte binnen, en maximaal 4 personen buiten. Bij bepaalde activiteiten is contact noodzakelijk en geldt de 1,5 meter afstand alleen voor zover dat mogelijk is.

  • Studenten en medewerkers dragen een mondkapje buiten de les en tijdens specifieke situaties. In de volgende situaties hoeft u geen mondkapje te dragen: Tijdens het beoefenen van theater, dans, acteren kunst of muziek.

  • Grens-reizigers door rode of oranje zones: Het wordt afgeraden, maar niet verboden. Een terugreisformulier (Passagier Lokalisatie Formulier) hoeft niet ingevuld te worden als je met de trein, bus, auto reist EN minder dan 48 uur in België blijft of terugkeert naar België na een verblijf in het buitenland van minder dan 48 uur. Lees meer op https://diplomatie.belgium.be/nl

 

Loods 0- aandachtspunten voor de komende weken horende bij de actuele maatregelen

  • De groepen hoeven nog niet te worden opgedeeld. Het atelier valt niet onder openbare ruimte noch onder gezelschappen, wel onder onderwijs en cultuureducatie.

  • Op tijd afmelden wordt nu heel belangrijk. Graag ruim van te voren en minimaal 24 uur van te voren. Ik moet weten wie er komt/niet kan komen i.v.m de maximale bezetting, ook rekening houdende met een lastige planning voor jullie inhaallessen. Helaas kan ik een afmelding op de dag zelf niet meer toevoegen aan je inhaallessen. Ik hoop dat jullie er begrip voor hebben dat ik dan niemand meer op tijd kan inseinen om een inhaalles te komen opnemen.

  • Het atelier probeer zo ik geordend en steriel mogelijk aan te bieden. Als ook het aanrecht leeg kan worden opgeleverd, kan ik de ruimte beter schoonhouden tussen de lessen door. Dus liever ook geen schoongemaakte kwasten, gereedschap of bakjes meer achterlaten aub. maar meteen inruimen op de plek waar het vandaan kwam. Alvast duizend maal dank!

  • mondmaskertjes dragen tijdens de les hoeft nu nog niet, wellicht bij de koffiehoek wel binnenkort zodra de verplichtstelling doorgevoerd wordt. Wellicht kunnen we ter zijner tijd overwegen om gezichtskappen te dragen mochten jullie dat prettig vinden. Ik overleg dat graag per groep.

  • We gaan nu twee tot vier weken in waarbij de nieuwe maatregelen gelden. Maar we gaan in elk geval door. Gelukkig.

Je kunt de actuele maatregelen zelf even checken op de website van het RIVM