top of page

FAQ

DE VEELGESTELDE VRAGEN

1
2
3
4
5
6
7
Is Loods 0 een kunstencentrum?
 
Ja, want er vindt kunstzinnige educatie plaats. Maar verder dan dat gaat de vergelijking niet op. Hier vinden vooral kleinschalige activiteiten plaats. Er is gekozen voor persoonlijke aandacht en er wordt gestreefd naar een informele gezellige sfeer. Daarom wordt er bij de cursussen alleen met kleine groepen gewerkt met maximaal 8 personen.
Verder wordt er op incidentele gastdocenten na niet met personeel gewerkt. Het is een klein bedrijf met 1 aanspreekpunt en dat is Yvette zelf.
Bereikbaarheid?
 
Het atelier ligt in Oost-Maarland, langs de Maas, een paar kilometer van Maastricht af. Het ligt knus verscholen tussen de boomgaarden in. Zowel met de auto als openbaar vervoer goed bereikbaar. Er stopt een bus op 5 minuten loopafstand en op het eigen terrein is er voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor bezoekers.
 
De cursusruimte bevindt zich volledig op begane grond. Minder validen kunnen dus gerust de hoofdingang nemen (bij de grijze poort aan de Parrestraat). Mocht het nodig zijn om met een zwaardere scootmobiel naar binnen te gaan, ligt er altijd een oprijplaat klaar om het kleine drempeltje te overbruggen. Verder is het toilet geschikt voor minder validen.
Kan ik proeflessen nemen?
 
Ja natuurlijk! Iets uitproberen kan alleen maar door het te doen. Een proefles volgen is dus altijd oke als je je van te voren aanmeldt. In principe is dat gratis. Mocht er sprake zijn van materiaalonkosten , wordt dat van te voren aangegeven.
Hoe meld ik me aan voor een cursus of workshop?
 
Er zijn op de site verschillende formulieren te vinden die je digitaal kunt invullen en via de site ook meteen kunt versturen (ze worden bij elke cursus en workshop vermeld). Een mail sturen via het contactformulier is ook mogelijk, of langskomen op afspraak. In het laatste geval bel of mail je even van te voren om zeker te weten dat er iemand aanwezig is.
Mail- en telefoongegevens zijn via het contactformulier te vinden.
 
Een workshop aanvragen kan via de site, of per mail, of we maken een afspraak om het samen door te spreken. Er wordt altijd een offerte gemaakt. Mocht de offerte nog aanpassingen nodig hebben, dan voeren we die door indien nodig. Pas als alles naar wens is, volgt er een bevestiging, een boeking en factuur.
Lesgelden en workshoptarieven.
 
De lesgelden liggen vast en zijn bij de programma's terug te vinden.
 
Cursuslesgelden kunnen per jaar (1 of meerdere lessen per week) of per strippenkaart betaald worden (op te nemen wanneer het jou uitkomt). De bedragen kunnen per Paypal of bank-overboeking afgerekend worden.
 
De workshoptarieven worden in een offerte bepaald, op basis van aantallen, wensen en benodigdheden.
 
BTW: Loods 0 is BTW-plichtig. Alle programma's en materialen zijn dus belast met btw 21%, behalve de kindereducatie (kinderatelier en kinderworkshops).
Betalingen en annuleringen
 
We gaan er van uit dat een factuur netjes en op tijd (binnen 31 dagen tenzij anders afgesproken) betaald wordt. Mocht je een keer vergeten zijn om te betalen zul je altijd een vriendelijke reminder ontvangen, zodat het bedrag alsnog overgemaakt kan worden.
 
Inhaallessen: ja, dat kan bij de keramiekcursus 'jaarabonnement', mits er een soortgelijke cursus loopt op een ander dagdeel en mits je het van te voren even vraagt om te voorkomen dat het te druk wordt op dat dagdeel. Mocht Loods 0 zelf een les annuleren, wordt er met de desbetreffende cursusgroep overlegd of er een inhaalles gepland wordt en wanneer.
 
Annuleren van een workshop kan voorkomen. Daar hebben we alle begrip voor. De criteria daarvoor en eventuele financiële consequenties zijn eenvoudig te omschrijven: Loods 0 is een klein bedrijf met een kleine agenda en een kleine personele bezetting. Het kan dus minder flexibel zijn dan een gemiddeld creatief centrum ten aanzien van annuleringen, we hopen dat je daar begrip voor hebt.
Concreet:
Is de workshop al geboekt en betaald en moet je afzeggen langer dan een week voorafgaand aan de workshop? Dan wordt 50% van de workshopprijs teruggestort. Korter dan een week of een week voor aanvang annuleren, betekent dat je het volledige bedrag moet betalen, omdat dat dagdeel is vastgelegd en daar al onkosten voor gemaakt zijn. Wel biedt Loods 0 de mogelijkheid aan om de datum te verplaatsen, binnen 6 weken. Zo weet je van te voren op welke manier we er samen uit kunnen komen en wanneer er alsnog kosten in rekening worden gebracht.
Algemene voorwaarden
 
Die zijn er uiteraard, hierboven kort samengevat, dat is wel zo duidelijk voor alle partijen.
bottom of page