cursus

keramiek

Keramiek is een breed begrip. Maar ik kies er bewust voor om alle toepassingen in dezelfde cursus mogelijk te maken, zodat je ten alle tijden kunt proeven aan een nieuwe techniek of toepassing, zodat je niet hoeft te wisselen van cursus.

Het betreft altijd een klein groepje van maximaal 8 personen, zodat er voldoende ruimte voor gezelligheid en persoonlijke begeleiding is.

Yvette Jongen, keramiekdocent sinds 1998.

handenindeklei_edited.jpg
Cursus pottenbakken & handvormen
gebruiksgoed, portretten, vrij werk, decoratietechniek.

Aardser bezig zijn kan bijna niet. Klei is een wonderlijk materiaal dat op 101 manieren gevormd kan worden, maar ook regels kent. Ga je de grenzen verkennen of wil je graag zeker weten dat het wordt zoals jij dat wil? Beide manieren zijn welkom! Iedereen werkt anders en dat is juist leuk en inspirerend!

In deze cursus zijn zowel beginners als gevorderden welkom. Iedereen werkt aan zijn eigen project, in zijn of haar eigen tempo. Mogelijkheden: pottenbakken, handvormen met platen/rollen of massief boetseren, werken met druk- en gietmallen, decoratie-technieken. Je hoeft niet te kiezen, je doet datgene dat je graag wil doen op dat moment.

Geen opdrachten, gewoon lekker informeel bezig zijn met je handen en fantasie, met begeleiding.

We werken met aardewerk-, steengoed en porseleinklei, zowel in giet als handvorm of draaiklei, in verschillende kleuren.

Gereedschap, glazuurmaterialen/glazuren/engobes, kleiwals en draaischijven zijn aanwezig plus een werkplaats voor de kleine afwerkzaken zoals slijpen, boren etc.

Vanaf 18 jaar.

 • Dinsdagochtend 09.30-12.00 uur

 • Woensdagavond 19.30 - 22.00 uur

 • Donderdagavond 19.30 - 22.00 uur

 

Hele jaar door (36 lesweken = ± 9 maanden), op vakantieperiodes na. Er is dus geen start en einddatum, op je eigen gekozen opzegtermijn na. Je stopt wanneer jij dat wil. Beperking: je kunt pas instappen wanneer er plaats is. Zodra je een proefles kunt doen, is dat je instapmoment.

 

Abonnementen worden automatisch verlengd tenzij je een week voorafgaand aan de vier weken van te voren een afmelding kenbaar maakt. Daar kijken we samen goed naar, geen verrassingen!

Locatie: Parrestraat 18, Eijsden

 

LESGELD

 • Er wordt per 4 abonnements-weken a 18 euro per les = 72 euro. Wegens het beperkte aanbod en de volle groepen zijn er geen inhaallessen mogelijk.

 • Losse lessen € 20,- in te plannen in overleg.

 • Priveles: 70 euro voor 2 uur.

 • Kleipakketten: vanaf € 38,- per 10 kg inclusief stoken en glazuren binnen het standaard assortiment. Eigen glazuren meenemen of speciale bestellingen zijn altijd mogelijk op eigen kosten. De prijs voor kleipakketten zal waarschijnlijk fors gaan stijgen binnenkort i.v.m. de stijgende energieprijzen en stagnatie aanlevering materiaal.

Op dit moment lopen niet alle groepen, of gelden er juist wachtlijsten voor bepaalde groepen. Voor info, mail even via het contactformulier.

LESROOSTER is op de lesroosterpagina te vinden.

KADO-TIP

Kadokaart 2 groeplessen, € 50,- inclusief 5 kg klei en glazuur naar keuze plus stookkosten, 1 jaar geldig.

Kadokaart 5 groepslessen, € 100,- exclusief klei en glazuur/stookkosten, 1 jaar geldig.

 

Op dit moment is het moeilijk om losse lessen in te plannen, neem eerst even contact op!

 
Gr. Yvette
oven voorbeeld stookaanbod.jpg
Stook-service
Laten bakken van thuisgemaakt werk.

Ook voor het stoken van werkstukken van niet-cursisten zijn we beschikbaar. Lever je eigen werk af of kies uit kant en klaar te beschilderen objecten in het atelier. Gewoon, lekker thuis, zonder cursus. Ook geldig tijdens de lockdown-regels, op afspraak!

 

De stookkosten zijn inclusief inladen oven, afschrijving oven en verbruikerskosten. Nieuwe tarieven vanaf febr 2022:

 

Stoken kleine oven 30 liter

 • Biscuit stookkosten kleine oven 900 graden C : € 75,-

 • Glazuur t/m 1080 graden C stookkosten kleine oven: € 80,-

 • Steengoed/porselein 1230-1280 graden C kleine oven: € 90,-

 

Stoken grote oven 110 liter

 • Biscuit stookkosten grote oven 900 graden C: € 120,- 

 • Glazuur t/m 1080 graden C stookkosten grote oven: € 130,-

 • Steengoed/porselein 1230-1280 graden C grote oven: € 160,-

 

Voor het pendelen van de oven wordt 10 euro extra gerekend (meestal nodig bij kristalglazuren).  Alleen beschikbaar voor volle ovens.

De prijs voor stooktarieven zal waarschijnlijk fors gaan stijgen binnenkort i.v.m. de stijgende energieprijzen!

Stookbeurten kunnen gedeeld worden met anderen. Dan wordt de hoogte van de benodigde etage in de oven omgerekend naar de ruimte die je nodig hebt. Bijvoorbeeld: heb je maar 1 etage nodig met een hoogte van 35 cm (van de 70 cm) : 50% af van de stookprijs.

 

IMG-0213.JPG

TIP! Kort Beroeps Onderwijs en Ambachtsacademie

je kunt nu al inspringen via de Ambachtsacademie Nederland, met een subsidie via het UVW. Overweeg je dat? Kijk dan op snel op https://www.ambachtnederland.nl/ambachtsacademie Dit kun jij ook. Bel of mail/app!

De aanmelding wordt per mail bevestigd, indien er nog plaats is in de groep. Ik zal altijd vragen of de inschrijving nog steeds geldt, eventueel na een gevolgde proefles voor 18 euro.
Mocht er geen plek vrij zijn, laat ik dat snel weten en kunt u eventueel op de wachtlijst geplaatst worden, of laten we de inschrijving vervallen op uw verzoek.
Hoe dan ook nemen we altijd contact met u op.


De factuur volgt pas na definitieve aanmelding.

 
Inschrijfformulier cursus keramiek bij Loods 0
Voor welk dagdeel wil je je aanmelden?
Gewenste startdatum

Dank voor je vrijblijvende aanmelding. Je ontvangt zo snel als mogelijk een bevestiging of een melding dat je op een wachtlijst kunt staan. In elk geval neem ik contact op.

Groetjes van Yvette. Bel gerust: 06-23072129 of mail naar info@loods0.nl