Contactgegevens

Yvette Jongen

Parrestraat 18, 6245 LJ Eijsden

06-23 07 21 29

info@loods0.nl   |  http://www.loods0.nl

KVK 14061297

Bezoek op afspraak.

Tips en nieuwtjes

De nieuwsbrief sept 2019 is naar alle cursisten verstuurd per mail. Je kunt deze ook hier op de webpagina terugvinden:

Zie 'actueel' op de keramiekcursuspagina.

Verder is er een te downloaden lesrooster toegevoegd per groep, op de pagina lesroosters.

Nieuwe downloads te vinden op de ledenpagina en de laatste uitgave van kleine K.

  • Facebook - Loods 0
  • YouTube - Loods 0
  • Linkedin Yvette Jongen
  • Pinterest - Yvette Jongen

© 2019 ontwerp en webmaster Yvette Jongen  |  www.loods0.nl

cursus

keramiek

Keramiek is een breed begrip. Maar ik kies er bewust voor om alle toepassingen in dezelfde cursus mogelijk te maken, zodat je ten alle tijden kunt proeven aan een nieuwe techniek of toepassing, zodat je niet hoeft te wisselen van cursus.

Het betreft altijd een klein groepje van maximaal 8 personen, zodat er voldoende ruimte voor gezelligheid en persoonlijke begeleiding is.

Yvette Jongen, keramiekdocent sinds 1998.

Cursus pottenbakken & handvormen
gebruiksgoed, portretten, vrij werk, decoratietechniek.
Stook-service
Laten bakken van thuisgemaakt werk.

Aardser bezig zijn kan bijna niet. Klei is een wonderlijk materiaal dat op 101 manieren gevormd kan worden, maar ook regels kent. Ga je de grenzen verkennen of wil je graag zeker weten dat het wordt zoals jij dat wil? Beide manieren zijn welkom! Iedereen werkt anders en dat is juist leuk en inspirerend!

In deze cursus zijn zowel beginners als gevorderden welkom. Iedereen werkt aan zijn eigen project, in zijn of haar eigen tempo. Mogelijkheden: pottenbakken, handvormen met platen/rollen of massief boetseren, werken met druk- en gietmallen, decoratie-technieken. Je hoeft niet te kiezen, je doet datgene dat je graag wil doen op dat moment.

Geen opdrachten, gewoon lekker informeel bezig zijn met je handen en fantasie, met begeleiding.

We werken met aardewerk-, steengoed en porseleinklei, zowel in giet als handvorm of draaiklei, in verschillende kleuren.

Gereedschap, glazuurmaterialen/glazuren/engobes, kleiwals en draaischijven zijn aanwezig plus een werkplaats voor de kleine afwerkzaken zoals slijpen, boren etc.

Vanaf 18 jaar.

  • Dinsdagochtend 09.30 uur - 12.00 uur

  • Woensdagochtend 09.30 - 12.00 uur

  • Donderdagavond 19.30 - 22.00 uur

 

Hele jaar door (36 lesweken = ± 9 maanden), op vakantieperiodes na. Er is dus geen start en einddatum, op je eigen gekozen opzegtermijn na (een jaarabonnement, half jaar, om de week of kwartaal). Je begint dus wanneer jij wil en stopt wanneer jij dat wil.

Locatie: Parrestraat 18, Eijsden

 

LESGELD (tot eind december 2019)

€ 450,- per jaar (9 maanden = jaarabonnement met recht op inhaallessen, eventueel in drie termijnen te betalen ) of een

10-strippenkaart voor € 150,- (4 maanden geldig)

Materialen worden naar verbruik afgerekend: €27,50 per pak klei van 10 kg inclusief stookkosten en glazuur (uitzondering: speciale klei of porselein, info tijdens cursus te krijgen of via mail).

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

LESROOSTER is op de lesroosterpagina te vinden.

ACTUEEL

LET OP: in januari 2020 worden er prijswijzigingen doorgevoerd en komt er een kwartaal + half-jaar-abonnement + 'om-de-week-abonnement bij, De strippenkaart gaat vervallen. Meer info
KADO-TIP

Kadokaart: 2 lessen, € 50,- inclusief 2 kg klei en glazuur naar keuze plus stookkosten, 1 jaar geldig. Kom langs of bestel via info@loods0.nl of whatsapp naar 0623072129 met vermelding van je naam, de naam van de ontvanger en je adres- plus telefoongegevens.

Gr. Yvette

Ook voor het stoken van werkstukken van niet-cursisten zijn we beschikbaar. Lever je eigen werk af of kies uit kant en klaar te beschilderen objecten in het atelier. Gewoon, lekker thuis, zonder cursus.

 

Stookprijs € 3,50 per kilo droge klei per stookbeurt.

Uitzondering: porselein, te berekenen op inhoud van de oven. Zelf glazuren en glazuur aanschaffen.

Mocht je de klei in het atelier kopen, kun je kiezen voor een totaalpakket, een kleipakket. Daar zit niet alleen de kleiprijs in, maar ook het glazuren en stoken van je werkstuk. Geen naheffingen of verrassingen = prijsgunstiger dan afrekenen per kilo. Je kunt tijdens les-uren in het atelier terecht om te komen glazuren, of op afspraak. Je kunt hiervoor een strippenkaart kopen van 5 euro per uur.

 

De aanmelding wordt per mail bevestigd, indien er nog plaats is in de groep. Ik zal altijd vragen of de inschrijving nog steeds geldt, eventueel na een gevolgde (gratis) proefles.
Mocht er geen plek vrij zijn, laat ik dat snel weten en kunt u eventueel op de wachtlijst geplaatst worden, of laten we de inschrijving vervallen op uw verzoek.
Hoe dan ook nemen we altijd contact met u op.

De factuur volgt pas na definitieve aanmelding.

 
Inschrijfformulier cursus keramiek bij Loods 0
Voor welk dagdeel wil je je aanmelden?
Ik wil graag meedoen met een
Gewenste startdatum