cursus

keramiek

Keramiek is een breed begrip. Maar ik kies er bewust voor om alle toepassingen in dezelfde cursus mogelijk te maken, zodat je ten alle tijden kunt proeven aan een nieuwe techniek of toepassing, zodat je niet hoeft te wisselen van cursus.

Het betreft altijd een klein groepje van maximaal 8 personen, zodat er voldoende ruimte voor gezelligheid en persoonlijke begeleiding is.

Yvette Jongen, keramiekdocent sinds 1998.

handenindeklei_edited.jpg
Cursus pottenbakken & handvormen
gebruiksgoed, portretten, vrij werk, decoratietechniek.
oven voorbeeld stookaanbod.jpg
Stook-service
Laten bakken van thuisgemaakt werk.

Aardser bezig zijn kan bijna niet. Klei is een wonderlijk materiaal dat op 101 manieren gevormd kan worden, maar ook regels kent. Ga je de grenzen verkennen of wil je graag zeker weten dat het wordt zoals jij dat wil? Beide manieren zijn welkom! Iedereen werkt anders en dat is juist leuk en inspirerend!

In deze cursus zijn zowel beginners als gevorderden welkom. Iedereen werkt aan zijn eigen project, in zijn of haar eigen tempo. Mogelijkheden: pottenbakken, handvormen met platen/rollen of massief boetseren, werken met druk- en gietmallen, decoratie-technieken. Je hoeft niet te kiezen, je doet datgene dat je graag wil doen op dat moment.

Geen opdrachten, gewoon lekker informeel bezig zijn met je handen en fantasie, met begeleiding.

We werken met aardewerk-, steengoed en porseleinklei, zowel in giet als handvorm of draaiklei, in verschillende kleuren.

Gereedschap, glazuurmaterialen/glazuren/engobes, kleiwals en draaischijven zijn aanwezig plus een werkplaats voor de kleine afwerkzaken zoals slijpen, boren etc.

Vanaf 18 jaar.

 • Maandagochtend 10.00 - 12.30 uur

 • Dinsdagochtend 09.30 uur - 12.00 uur wachtlijst 1 persoon

 • Woensdagochtend 09.30 - 12.00 uur wachtlijst 2 personen

 • Woensdagavond 19.30 - 22.00 uur wachtlijst 1 persoon

 • Donderdagavond 19.30 - 22.00 uur wachtlijst 1 persoon

 

Hele jaar door (36 lesweken = ± 9 maanden), op vakantieperiodes na. Er is dus geen start en einddatum, op je eigen gekozen opzegtermijn na (abonnement naar keuze, zie hieronder, lesgeld). Je begint dus wanneer jij wil en stopt wanneer jij dat wil. Wel graag tijdig verlengen van je abonnement indien gewenst i.v.m. beperkte ruimte die door de 1,5 meter samenleving is ontstaan! Abonnementen worden nu automatisch verlengd tenzij je een maand van te voren een afmelding kenbaar maakt. Daar kijken we samen goed naar, geen verrassingen!

Locatie: Parrestraat 18, Eijsden

 

LESGELD

 • Jaarabonnement = 36 lessen excl. vakantiedagen, € 504,- = € 14.- per les van 2.5 uur. Eventueel in drie termijnen te betalen. Recht op zes inhaallessen, op te nemen binnen de abonnementsduur. Ingang: elk moment.

 • “Om-de-week-abonnement = totaal 18 lessen. € 306,-= jaarabonnement waarbij je het hele seizoen (van 36 weken) om de week kunt komen = € 17,-per les. Eventueel in twee termijnen te betalen. Inhalen in overleg (oneven weken wisselen af met groepen van de even weken), 4 inhaallessen. Ingang: elk moment.

 • Half jaar-abonnement = totaal 18 doorlopende lessen. € 306,-, Eventueel in twee termijnen te betalen. Vier inhaallessen. Ingang: elk moment.

 • Kwartaal-abonnement: 9 lessen, € 153,- = € 17,- per les. Twee inhaallessen. Ingang: elk moment.

 • Losse lessen € 20,- in te plannen in overleg.

 • Kleipakketten: vanaf € 35,- per 10 kg inclusief stoken en glazuren.

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Schrijf je nu in voor een gratis en vrijblijvende proefles info@loods0.nl of maak gebruik van het contactformulier!

LESROOSTER is op de lesroosterpagina te vinden.

KADO-TIP

Kadokaart 2 lessen, € 50,- inclusief 5 kg klei en glazuur naar keuze plus stookkosten, 1 jaar geldig.

Kadokaart 5 lessen, € 100,- exclusief klei en glazuur/stookkosten, 1 jaar geldig.

Kom langs of whatsapp naar 0623072129 met vermelding van je naam, de naam van de ontvanger en je adres- plus telefoongegevens.

ACTUEEL:

De actuele corona-regels gelden nog steeds voor dit atelier t.a.v. de groeplessen. Deze gaan voorlopig nog niet door. In september wordt die optie opnieuw herzien!

 
Gr. Yvette

Ook voor het stoken van werkstukken van niet-cursisten zijn we beschikbaar. Lever je eigen werk af of kies uit kant en klaar te beschilderen objecten in het atelier. Gewoon, lekker thuis, zonder cursus. Ook geldig tijdens de lockdown-regels, op afspraak!

 

De stookkosten zijn inclusief inladen oven, afschrijving oven en verbruikerskosten.

 

Stoken kleine oven 30 liter

 • Biscuit stookkosten kleine oven : € 55,-

 • Glazuur t/m 1080 graden C stookkosten kleine oven: € 55,-

 • Steengoed/porselein stookkosten kleine oven: € 70,-

 

Stoken grote oven 110 liter

 • Biscuit stookkosten grote oven : € 90,- 

 • Glazuur t/m 1080 graden C stookkosten grote oven: € 90,-

 • Steengoed/porselein stookkosten grote oven: € 120,-

 

Voor het pendelen van de oven wordt 10 euro extra gerekend (meestal nodig bij kristalglazuren).

Stookbeurten kunnen gedeeld worden met anderen. Dan wordt de hoogte van de benodigde etage in de oven omgerekend naar de ruimte die je nodig hebt. Bijvoorbeeld: heb je maar 1 etage nodig met een hoogte van 35 cm (van de 70 cm) : 50% af van de stookprijs.

LET OP: tot september is er geen stookservice i.v.m. de zomerstop.

 

TIP! Kort Beroeps Onderwijs

Er wordt gewerkt aan een plan om in de loop van komend jaar gecrediteerd Kort Beroeps Onderwijs aan te gaan bieden. Ben je hier in geïnteresseerd als aanbieder/tussenpersoon of gebruiker, laat dit dan alvast weten door een bericht te sturen. Lees meer over de creditatie https://www.crkbo.nl/  PS je kunt nu al inspringen via de Ambachtsacademie Nederland, met een forse subsidie via het UVW. Overweeg je dat? Kijk dan op snel op https://www.ambachtnederland.nl/ambachtsacademie Desiree is op dit moment al in opleiding. En sommige studenten springen in met hun openstaande lessen. Dit kun jij ook. Bel of mail/app!

De aanmelding wordt per mail bevestigd, indien er nog plaats is in de groep. Ik zal altijd vragen of de inschrijving nog steeds geldt, eventueel na een gevolgde (gratis) proefles.
Mocht er geen plek vrij zijn, laat ik dat snel weten en kunt u eventueel op de wachtlijst geplaatst worden, of laten we de inschrijving vervallen op uw verzoek.
Hoe dan ook nemen we altijd contact met u op.

 

AANMELDINGSFORMULIEREN WORDEN IN SEPTEMBER 2021 PAS WEER IN BEHANDELING GENOMEN!

De factuur volgt pas na definitieve aanmelding.

 
Inschrijfformulier cursus keramiek bij Loods 0
Voor welk dagdeel wil je je aanmelden?
Ik wil graag meedoen met een
Gewenste startdatum

Dank voor je vrijblijvende aanmelding. Je ontvangt zo snel als mogelijk een bevestiging of een melding dat je op een wachtlijst kunt staan. In elk geval neem ik contact op.

Groetjes van Yvette. Bel gerust: 06-23072129 of mail naar info@loods0.nl

LET OP: INZENDINGEN WORDEN IN SEPTEMBER 2021 PAS WEER IN BEHANDELING GENOMEN EN GELEZEN!