top of page
cursus

keramiek

Keramiek is een breed begrip. Maar ik kies er bewust voor om alle toepassingen in dezelfde cursus mogelijk te maken, zodat je ten alle tijden kunt proeven aan een nieuwe techniek of toepassing, zodat je niet hoeft te wisselen van cursus.

Het betreft altijd een klein groepje van maximaal 8 personen, zodat er voldoende ruimte voor gezelligheid en persoonlijke begeleiding is.

Yvette Jongen, keramiekdocent sinds 1998.

handenindeklei_edited.jpg
Cursus pottenbakken & handvormen
gebruiksgoed, portretten, vrij werk, decoratietechniek.

Aardser bezig zijn kan bijna niet. Klei is een wonderlijk materiaal dat op 101 manieren gevormd kan worden, maar ook regels kent. Ga je de grenzen verkennen of wil je graag zeker weten dat het wordt zoals jij dat wil? Beide manieren zijn welkom! Iedereen werkt anders en dat is juist leuk en inspirerend!

In deze cursus zijn zowel beginners als gevorderden welkom. Iedereen werkt aan zijn eigen project, in zijn of haar eigen tempo. Mogelijkheden: pottenbakken, handvormen met platen/rollen of massief boetseren, werken met druk- en gietmallen, decoratie-technieken. Je hoeft niet te kiezen, je doet datgene dat je graag wil doen op dat moment.

Geen opdrachten, gewoon lekker informeel bezig zijn met je handen en fantasie, met begeleiding.

We werken met aardewerk-, steengoed en porseleinklei, zowel in giet als handvorm of draaiklei, in verschillende kleuren.

Gereedschap, glazuurmaterialen/glazuren/engobes, kleiwals en draaischijven zijn aanwezig plus een werkplaats voor de kleine afwerkzaken zoals slijpen, boren etc.

Vanaf 18 jaar.

  • Dinsdagochtend 09.30-12.00 uur

  • Woensdagavond 19.30 - 22.00 uur (tijdelijk stopgezet, waarschijnlijk in januari 2024 weer op te starten)

Hele jaar door (36 lesweken = ± 9 maanden), op vakantieperiodes na. Beperking: je kunt pas instappen wanneer er plaats is.

Abonnementen worden automatisch verlengd tenzij je een week voorafgaand aan de vier weken van te voren een uitschrijving kenbaar maakt. Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald.

Locatie: Parrestraat 18, Eijsden

LESGELD

  • Er wordt per 4 abonnements-weken a 18 euro per les = 72 euro. Er zijn geen inhaallessen mogelijk. Vakantieperiodes welke door Loods 0 zijn ingepland worden uiteraard niet doorbetaald.

  • Kleipakketten: De prijs voor kleipakketten was is fors gestegen i.v.m. de stijgende energieprijzen en stagnatie aanlevering materiaal. Hou rekening met minimaal 70 euro per pak klei. Dat wordt teruggedraaid als de energiemarkt weer stabiliseert.

  • Glazuren binnen het basis-assortiment. Eigen glazuren meenemen of speciale bestellingen zijn altijd mogelijk op eigen kosten.

  • Algemene voorwaarden

Op dit moment lopen niet alle groepen, of gelden er juist wachtlijsten voor bepaalde groepen. Voor info, mail even via het contactformulier.

Gr. Yvette

TIP! Kort Beroeps Onderwijs en Ambachtsacademie

Loodsa 0 is CRBKO geaccrediteerd, als leermeester voor de Ambachtsacademie. Ben je herintrede of op dit moment werkeloos? Dan kun je eventueel inspringen voor een interne beroepsopleiding, via de Ambachtsacademie Nederland, met een subsidie via het UVW. Overweeg je dat? Kijk dan op snel op https://www.ambachtnederland.nl/ambachtsacademie. Bel of mail/app!

logo crbko.png
IMG-0213.JPG

De aanmelding wordt per mail bevestigd, indien er nog plaats is in de groep. Ik zal altijd vragen of de inschrijving nog steeds geldt, eventueel na een gevolgde proefles voor 18 euro.
Mocht er geen plek vrij zijn, laat ik dat snel weten en kunt u eventueel op de wachtlijst geplaatst worden, of laten we de inschrijving vervallen op uw verzoek.
Hoe dan ook nemen we altijd contact met u op.


De factuur volgt pas na definitieve aanmelding.

aanmelding cursus keramiek
Inschrijfformulier cursus keramiek bij Loods 0
Voor welk dagdeel wil je je aanmelden?

LET OP: op dit moment draait er geen avondcursus!

Gewenste startdatum

Dank voor je vrijblijvende aanmelding. Je ontvangt zo snel als mogelijk een bevestiging of een melding dat je op een wachtlijst kunt staan. In elk geval neem ik contact op.

Groetjes van Yvette. Bel gerust: 06-23072129 of mail naar info@loods0.nl

bottom of page