cursus

keramiek

Keramiek is een breed begrip. Maar ik kies er bewust voor om alle toepassingen in dezelfde cursus mogelijk te maken, zodat je ten alle tijden kunt proeven aan een nieuwe techniek of toepassing, zodat je niet hoeft te wisselen van cursus.

Het betreft altijd een klein groepje van maximaal 8 personen, zodat er voldoende ruimte voor gezelligheid en persoonlijke begeleiding is.

Yvette Jongen, keramiekdocent sinds 1998.

Cursus pottenbakken & handvormen
gebruiksgoed, portretten, vrij werk, decoratietechniek.
Stook-service
Laten bakken van thuisgemaakt werk.

- tot 28 april geldt er even een pauze ivm het Coronavirus!- Meer info over inhaallessen, zie hier

 

Aardser bezig zijn kan bijna niet. Klei is een wonderlijk materiaal dat op 101 manieren gevormd kan worden, maar ook regels kent. Ga je de grenzen verkennen of wil je graag zeker weten dat het wordt zoals jij dat wil? Beide manieren zijn welkom! Iedereen werkt anders en dat is juist leuk en inspirerend!

In deze cursus zijn zowel beginners als gevorderden welkom. Iedereen werkt aan zijn eigen project, in zijn of haar eigen tempo. Mogelijkheden: pottenbakken, handvormen met platen/rollen of massief boetseren, werken met druk- en gietmallen, decoratie-technieken. Je hoeft niet te kiezen, je doet datgene dat je graag wil doen op dat moment.

Geen opdrachten, gewoon lekker informeel bezig zijn met je handen en fantasie, met begeleiding.

We werken met aardewerk-, steengoed en porseleinklei, zowel in giet als handvorm of draaiklei, in verschillende kleuren.

Gereedschap, glazuurmaterialen/glazuren/engobes, kleiwals en draaischijven zijn aanwezig plus een werkplaats voor de kleine afwerkzaken zoals slijpen, boren etc.

Vanaf 18 jaar.

 • Dinsdagochtend 09.30 uur - 12.00 uur

 • Woensdagochtend 09.30 - 12.00 uur

 • Woensdagavond 19.30 - 22.00 uur

 • Donderdagavond 19.30 - 22.00 uur

 

Hele jaar door (36 lesweken = ± 9 maanden), op vakantieperiodes na. Er is dus geen start en einddatum, op je eigen gekozen opzegtermijn na (abonnement naar keuze, zie hieronder, lesgeld). Je begint dus wanneer jij wil en stopt wanneer jij dat wil.

Verder wordt er om de week een expertise-maandag-ochtend gegeven in een klein groepje, voor mensen die iets dieper willen ingaan op technieken, stoken en de werking van materialen binnen de keramiekwereld. Je kunt je hiervoor alleen per mail of telefonisch aanmelden, niet via onderstaand formulier.

Bel of mail voor meer info. 06-23072129 | info@loods0.nl

Locatie: Parrestraat 18, Eijsden

 

LESGELD

 • Jaarabonnement = 36 lessen excl. vakantiedagen, € 504,- = € 14.- per les van 2.5 uur. Eventueel in drie termijnen te betalen. Recht op zes inhaallessen, op te nemen binnen de abonnementsduur. Ingang: elk moment.

 • “Om-de-week-abonnement = totaal 18 lessen. € 306,-= jaarabonnement waarbij je het hele seizoen (van 36 weken) om de week kunt komen = € 17,-per les. Eventueel in twee termijnen te betalen. Inhalen in overleg (oneven weken wisselen af met groepen van de even weken), 4 inhaallessen. Ingang: elk moment.

 • Half jaar-abonnement = totaal 18 doorlopende lessen. € 306,-, Eventueel in twee termijnen te betalen. Vier inhaallessen. Ingang: elk moment.

 • Kwartaal-abonnement: 9 lessen, € 153,- = € 17,- per les. Twee inhaallessen. Ingang: elk moment.

 • Losse lessen € 20,- in te plannen in overleg.

 • Kleipakketten: vanaf € 35,- per 10 kg inclusief stoken en glazuren.

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

LESROOSTER is op de lesroosterpagina te vinden.

KADO-TIP

Kadokaart 2 lessen, € 50,- inclusief 5 kg klei en glazuur naar keuze plus stookkosten, 1 jaar geldig.

Kadokaart 5 lessen, € 100,- exclusief klei en glazuur/stookkosten, 1 jaar geldig.

Kom langs of bestel via info@loods0.nl of whatsapp naar 0623072129 met vermelding van je naam, de naam van de ontvanger en je adres- plus telefoongegevens.

Gr. Yvette

Ook voor het stoken van werkstukken van niet-cursisten zijn we beschikbaar. Lever je eigen werk af of kies uit kant en klaar te beschilderen objecten in het atelier. Gewoon, lekker thuis, zonder cursus.

 

De stookkosten zijn inclusief inladen oven, afschrijving oven en verbruikerskosten.

 

Stoken kleine oven 30 liter

 • Biscuit stookkosten kleine oven : € 55,-

 • Glazuur t/m 1080 graden C stookkosten kleine oven: € 55,-

 • Steengoed/porselein stookkosten kleine oven: € 70,-

 

Stoken grote oven 110 liter

 • Biscuit stookkosten grote oven : € 90,- 

 • Glazuur t/m 1080 graden C stookkosten grote oven: € 90,-

 • Steengoed/porselein stookkosten grote oven: € 120,-

 

Voor het pendelen van de oven wordt 10 euro extra gerekend (meestal nodig bij kristalglazuren).

Stookbeurten kunnen gedeeld worden met anderen. Dan wordt de hoogte van de benodigde etage in de oven omgerekend naar de ruimte die je nodig hebt. Bijvoorbeeld: heb je maar 1 etage nodig met een hoogte van 35 cm (van de 70 cm) : 50% af van de stookprijs.

 

De aanmelding wordt per mail bevestigd, indien er nog plaats is in de groep. Ik zal altijd vragen of de inschrijving nog steeds geldt, eventueel na een gevolgde (gratis) proefles.
Mocht er geen plek vrij zijn, laat ik dat snel weten en kunt u eventueel op de wachtlijst geplaatst worden, of laten we de inschrijving vervallen op uw verzoek.
Hoe dan ook nemen we altijd contact met u op.

De factuur volgt pas na definitieve aanmelding.

 
Inschrijfformulier cursus keramiek bij Loods 0
Voor welk dagdeel wil je je aanmelden?
Ik wil graag meedoen met een
Gewenste startdatum
Contactgegevens

Yvette Jongen

Parrestraat 18, 6245 LJ Eijsden

06-23 07 21 29

info@loods0.nl   |  http://www.loods0.nl

KVK 14061297

Bezoek op afspraak.

Tips en nieuwtjes

Ook hier zullen de lessen voorlopig even stilgelegd worden uit voorzorg mbt het Coronavirus. Ik ben gelukkig niet helemaal uit het zicht. Cursisten kunnen hun spullen of materialen op afspraak ophalen en brengen. Ook kleipakketten zijn gewoon beschikbaar. Ik wens iedereen alle sterkte de komende tijd. Bel of mail als ik iets voor jullie kan betekenen!

Vragen over je inhaallessen? Kijk even hier. (alleen voor cursisten)

Alle liefs van Yvette

06-23072129 | info@loods0.nl

 • Facebook - Loods 0
 • YouTube - Loods 0
 • Linkedin Yvette Jongen
 • Pinterest - Yvette Jongen

© 2019 ontwerp en webmaster Yvette Jongen  |  www.loods0.nl