Plastic en zo zomer 2019

Bijgewerkt: 26 aug 2019

Ik ben ermee begonnen. Mijn plastic serie. In mijn vakantie. In porseleinvorm. Van plastic afvalmateriaal. Met andere woorden, iconische afvalmaterialen van plastic die ik wil vereeuwigen in porselein.
Eerst verzamel je alle herkenbare wegwerpmaterialen zoals koekjes-tubes-pillen en andere verpakkingen zoals frituurbakjes (dank je Esther) en dergelijke, verpakkingen die universeel herkend worden als verpakkingsmateriaal dat linea recta de plastic afvalzak in gaat. Je maakt daar een gipsmal van en hoopt dat het herkend gaat worden als global herkenbaar verpakkingsmateriaal. Mocht dat al lukken. kun je alleen maar hopen dat het ook tecnisch mogelijk is, of het af te gieten is in porselein, hetgeen meestal teveel gevraagd is, blijkbaar. Waar het intussen op neerkomt, is dat ik hier inmiddels 150 kg in gips heb staan, als mal, in de hoop dat het goed afgietbaar wordt na de nodige aanpassingen. En dan heb ik een interessant


thema te pakken, waar geen milieuactivist blij van wordt, noch een galerist, behalve ikzelf. Je vraagt je af, hoe ga ik dat exposeren? Waar zit mijn doelgroep? Wie zit er te wachten op porseleinen exemplaren van plastic afval? Eigenlijk ben ik daar stiekem niet mee bezig. Ik wil het. Dat moet genoeg zijn. We gaan ervoor 😁

67 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven
Contactgegevens

Yvette Jongen

Parrestraat 18, 6245 LJ Eijsden

06-23 07 21 29

info@loods0.nl   |  http://www.loods0.nl

KVK 14061297

Bezoek op afspraak.

Tips en nieuwtjes

Actueel: De volledige lockdown geldt ook voor dit atelier t.a.v. de lessen. De cursussen zullen dus tot 19 januari stilgelegd worden. De stookservice kan wel doorgaan (thuiswerken en de werken hier afleveren, of glazuren).

Kort Beroeps Onderwijs

Er wordt gewerkt aan een plan om in de loop van komend jaar Kort Beroeps Onderwijs aan te gaan bieden. Ben je hier in geïnteresseerd als aanbieder/tussenpersoon of gebruiker, laat dit dan alvast weten door een bericht te sturen. Je kunt op dit moment al via de Ambachtsacademie bij Loods 0 terecht voor een  interne opleiding. Dit is een leermeestertraject.

Alle liefs van Yvette

06-23072129 | info@loods0.nl

  • Facebook - Loods 0
  • YouTube - Loods 0
  • Linkedin Yvette Jongen
  • Pinterest - Yvette Jongen

© 2019 ontwerp en webmaster Yvette Jongen  |  www.loods0.nl